Oldalak
2011. május 25., szerda
Lapacho tea
A lapacho tea: a Lapacho fa, ami akár 700 évig is él, és kb 20m-re nő, vöröses belső kérgéből készül. A törzs külső kérgének eltávolítása után, lehúzzák a belső kérget, majd megszárítják, és apróra reszelik. A hámozás nem tesz kárt a fában, mivel a kéreg egy éven belül újra kinő. A Lapacho fa trópusi növény, de nem csak az esőerdőben nő, speciális farmok is foglalkoznak a nevelésével.
A dél-amerikai fa „gyógyerejét“ az inkák már évszázadok óta hasznosítják. Hagyományos alkalmazási területe az immunrendszer erősítése. Anti-mykotikus, anti-kancerogén és anti-mikrobiális tulajdonsága folytán a Lapacho alkalmas a terápia támogatására asztma, láz, gyulladások, gombafertőzések, gyomorbántalmak, még daganatos betegségek esetén is.
A Lapacho széles alkalmazási spektrumának részletes áttekintését egy, a Windpferd kiadónál megjelent könyv, a „Heilen mit Lapacho Tee“ /“Gyógyítás a lapacho-teával“/ nyújt, melynek szerzője Walter Lübeck.
Az ideális a Lapacho tea kúraszerű alkalmazása, miközben más gyógynövényes teákkal is keverhető.
Lapacho tea kezelés
A Lapacho gyógykezelés fokozott odafigyelést igényel, ugyanis fennáll a túladagolás veszélye. Nem szabad túl sok Lapacho teát inni, a kúra maximum 6 hétig tarthat megszakítás nélkül.
Terhesség esetében a tea csak külső használatra ajánlott.
A Lapacho tea elkészítése:
1 liter vízhez elegendő 2 teáskanál Lapacho fakéreg. 5 percig főzzük, majd 15 percig hűlni hagyjuk, csak ezután lehet inni.
A javasolt Lapacho kúra: 1 liter tea naponta, legtovább 6 hétig, ezután 4 hét szünet. Ezek a korlátozások nem vonatkoznak a főzet külső felhasználására: kézöblítésre, fürdőkre, borogatásokra. A Lapacho fa kérgéből balzsamot is készítenek.
A Lapacho tea 250g-os.
A tea elérhetőségeimen megrendelhető!
Kellemes teázást kívánok!
Szeretettel és fénnyel
Ildikó
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)