Oldalak

2011. május 25., szerda

Lapacho tea


A lapacho tea: a Lapacho fa, ami akár 700 évig is él, és kb 20m-re nő, vöröses belső kérgéből készül. A törzs külső kérgének eltávolítása után, lehúzzák a belső kérget, majd megszárítják, és apróra reszelik. A hámozás nem tesz kárt a fában, mivel a kéreg egy éven belül újra kinő. A Lapacho fa trópusi növény, de nem csak az esőerdőben nő, speciális farmok is foglalkoznak a nevelésével.


A dél-amerikai fa „gyógyerejét“ az inkák már évszázadok óta hasznosítják. Hagyományos alkalmazási területe az immunrendszer erősítése. Anti-mykotikus, anti-kancerogén és anti-mikrobiális tulajdonsága folytán a Lapacho alkalmas a terápia támogatására asztma, láz, gyulladások, gombafertőzések, gyomorbántalmak, még daganatos betegségek esetén is.

A Lapacho széles alkalmazási spektrumának részletes áttekintését egy, a Windpferd kiadónál megjelent könyv, a „Heilen mit Lapacho Tee“ /“Gyógyítás a lapacho-teával“/ nyújt, melynek szerzője Walter Lübeck.

Az ideális a Lapacho tea kúraszerű alkalmazása, miközben más gyógynövényes teákkal is keverhető.

Lapacho tea kezelés

A Lapacho gyógykezelés fokozott odafigyelést igényel, ugyanis fennáll a túladagolás veszélye. Nem szabad túl sok Lapacho teát inni, a kúra maximum 6 hétig tarthat megszakítás nélkül.
Terhesség esetében a tea csak külső használatra ajánlott.

A Lapacho tea elkészítése:

1 liter vízhez elegendő 2 teáskanál Lapacho fakéreg. 5 percig főzzük, majd 15 percig hűlni hagyjuk, csak ezután lehet inni.

A javasolt Lapacho kúra: 1 liter tea naponta, legtovább 6 hétig, ezután 4 hét szünet. Ezek a korlátozások nem vonatkoznak a főzet külső felhasználására: kézöblítésre, fürdőkre, borogatásokra. A Lapacho fa kérgéből balzsamot is készítenek.


A Lapacho tea 250g-os.


                                                   A tea elérhetőségeimen megrendelhető!
                                                           Kellemes teázást kívánok!

                                                               Szeretettel és fénnyel
                                                                           Ildikó