Oldalak

2010. október 25., hétfő

Acerola rágótabletta


Az acerola cseresznye (Malpighia glabra) termésének rendkívül magas a C-vitamin tartalma, akár 25 %-os is lehet. Összehasonlítva a naranccsal, az acerola cseresznye a C-vitamin 30-szorosát valamint a magnézium és pantothensav kétszeresét tartalmazhat. Emellett a gyümölcsben található még vas, kalcium, foszfor, a vitaminok közül pedig az A- vitamin, a thiamin (B1-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és a niacin (B3-vitamin). Összességben az acerola cseresznyében kb. 150 alkotórész azonosítható.

Brazíliában az acerola-lé annyira elterjed, mint Észak-Amerikában a narancslé. A friss gyümölcsöt a természetgyógyászatban láz és hasmenés esetén alkalmazzák. Gyulladásgátló, adstringens és vizelethajtó hatású, artériás stimulánsként hat a májra és az idegrendszerre, valamint használható szív-tonikumként is. Természetes erősítést nyújt az acerola cseresznye anémia, diabetes, magas koleszterinszint, májprobléma, reuma, tuberkulózis esetén valamint a lábadozás során.

Magas C-vitamin tartalma miatt az acerola cseresznyét hatásos antioxidánsként és potens gyökfogóként is értékelik.

Alkalmazási területek:

Az Acerola szopogatós tabletta általánosan szolgálja a védekezési képesség erősítését, a sejtek védelmét és a látóképességet. Ezért ez az ízletes és természetes termék különösen a megfázásos időszakban ajánlatos a fertőzések elleni napi megelőzésre, fiatalok és idősek számára egyaránt. Fokozott C-vitamin szükségletű embereknél, mint a dohányzók, fizikailag és szellemileg erősen igénybevettek, terhes és szoptató nők, betegek és lábadozók, bármikor ajánlatos terapeutikum.

Ajánlott adagolás:

Szükséglet szerint.

1 tabletta hatóanyagtartalma:
Acerola gyümölcspor 42,37%
Nádcukor, fruktóz
Ribiszke gyümölcspor
Term. egzotikus gyümölcsaroma
Cseresznyepor
Csipkebogyó-kivonat
Calciumstearat elválasztószer
Kukoricakeményítő,szilíciumdioxid

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése