Oldalak

2010. október 25., hétfő

Kakukkfű ital

A kakukkfű-ital növénykivonata révén légúti megbetegedéseknél csillapítja az ingert, segíti a felköhögtetést. A készítmény egy szirup, mely tartalmazza a kerti kakukkfű (thymus vulgaris), az orvosi zilizgyökér (althaea officinalis), és az igazi édesgyökér (glycyrrhiza glabra) folyékony kivonatát.

   

Ezek a gyógynövények ősidők óta fontos szerepet játszanak a légúti megbetegedések kezelésénél. Ezen betegségek tüneteinek kezelése két módon közelíthető meg: az expectoratio elősegítésével, illetve a köhögés csillapításával.

A gyulladt nyálkahártya megnyugtatása és ezáltal a torokirritáció csillapítása az orvosi ziliz gyökerének nyálkás anyagot tartalmazó kivonatának köszönhető.

A kakukkfű és az édesgyökér növényre azonban jellemző a felköhögtetést segítő és görcsoldó tulajdonsága. Ezek a hatások visszavezethetők az illóolaj (kakukkfű) illetve a saponin (édesgyökér) tartalmára. Az édesgyökér kivonatára továbbá jellemző az antimikrobiális tulajdonsága.

Javallatok:

A köhögés elleni gyógynövényes szirupot légúti betegségnél, mint a bronchitis és a felső légúti hurut, indikált. Gyerekek és felnőttek számára egyaránt alkalmas.

Ajánlott adagolás:

A felnőtteknek ajánlott dózis: a nap folyamán 4-6 evőkanálnyi.

Összetétel:

Aqua dem., kerti kakukkfű-kivonat, orvosi zilizgyökér-kivonat, igazi édesgyökér-kivonat, ethanol;

              

                                   
                                Megrendeléssel, kérdéssel kapcsolatban keressen fel elérhetőségeimen.

                                                                   Szeretettel és fénnyel

                                                                                Ildikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése