Oldalak

2010. november 3., szerda

Elektroszmog és az egészség?

Mi az elektroszmog?


Az elektromosság a nap 24 órájában körülvesz minket. Környezetünkben természetes körülmények között létrejövő és mesterségesen létrehozott elektromos és mágneses terek találhatóak.
Természetes források: Légkör, Föld, Nap, csillagok
Mesterséges források: elektromos áram előállításának, szállításának és felhasználásának berendezései, a hírközlés, távközlés, adatátvitel berendezései. Az emberi szervezetet érő mesterségesen létrehozott elektromos és mágneses terek valamint rádiófrekvenciás sugárzások okozta terheléseket a hétköznapokban elektroszmognak nevezzük.
Az elektroszmog a különböző technikai eszközök, mint például az elektromos vezetékek, berendezések, informatikai berendezések, adók, elektromosan feltöltődött felületek, magnetizált anyagok által kibocsátott mesterséges terek és sugárzások.

Az elektroszmogot okozó tereket fizikai szempontok alapján 5 különböző részre oszthatjuk.

• elektromos változó tér
• mágneses változó tér
• elektromágneses sugárzás
• sztatikus elektromos tér • sztatikus mágneses tér

Az elektroszmog befolyásolja az emberi szervezetet?
 
Testünk sejtjei, szövetei nemcsak kémiai vivő anyagok segítségével, hanem elektromos jelekkel is kommunikálnak.
Az EU által kezdeményezett Reflex kísérlet sorozat illetve sok egyéb tanulmány is kimutatta, hogy az elektromágneses sugárzások, terek kedvezőtlenül hatnak az emberi szervezetre, idegrendszerére, sejtjeire, közérzetére.
Túl magas, vagy hosszú ideje tartó terhelés káros hatással van az emberi egészségre, különböző betegségek kialakulásához vezethet.

Érezzük az elektroszmogot?  
 
 Egy 2002-ben elvégzett osztrák tanulmány szerint az emberek 19% érzékeli az elektroszmogot. Korábbi svéd és kaliforniai tanulmányok jellemzően kisebb százalékot mutattak, amiből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az emberek elektroérzékenysége a terhelések növekedésével egyre nő. Hasonló jelenségre, növekedésre lehet számítani, mint az allergiás tünetek esetén.


Az utóbbi években a terhelés kilohertz tartományban (számítógép monitorok, notebooke-ok, energiatakarékos lámpák egyre nagyobb alkalmazásával illetve a megahertz tartományban a mobiltelefonok, mobil állomások, vezeték nélküli kommunikációs eszközök és telefonok elterjedésével egyre csak nőt. Egyre több ember reagál érzékenyen az elektroszmogra közérzete romlik, csökken az életének és munkájának a minősége.

Az elektromágneses terek, sugárzások biológiai hatásai.
 
A modern technikai eszközök hatására létrejött elektromos- és mágneses terek, elektromágneses sugárzások, az elektroszmog megváltoztatják a természetes elektromágneses környezetünket.
Az elektromosság használata, a sok új technológia új kihívásokat hordoz magában. Számtalan tudományos tanulmány és kísérlet igazolja az elektroszmog egészségkárosító hatását.
Környezeti és egészségügyi hatásai még nem teljesen ismertek. A nyugati országokban, ahol már több évtizede az épületbiológusok ezekkel a jelenségekkel foglalkoznak rengeteg gyakorlati tapasztalat, eset bizonyítja, hogy a mérésekkel meghatározott terhelések csökkentése megszüntette az embereknél fellépő panaszokat. Nemcsak az elmélet, hanem gyakorlat is azt mutatja, hogy összefüggés van az elektroszmog és a szervezet zavarai között.

Hosszú ideje tartó elektroszmog terhelés esetén a következő tünetek léphetnek fel:
•  alvási zavarok
•  kimerültség, fáradtság
•  fejfájás
•  pszichés zavarok, depresszió
•  magas vérnyomás
•  szívritmus zavarok
•  gyengülő immunrendszer 

Azt a tényt, hogy az elektromágneses terek mind alacsony, mind magas frekvenciás tartományban kölcsönhatásba kerülnek és hatnak a biológiai szervezetekre minden érdekcsoport elismeri. Rendkivül eltérőek a vélemények arról, hogy milyen térerősségnél, milyen terhelési időszak hatására kell káros hatásokkal számolni, és hogy milyen tüneteket okoz a megnövekedett, embert érő elektroszmog (még rendkívül nagy különbségek találhatóak a vélemények között). Az egyik oldalon az ipar, a mobilszolgáltatók állnak, akik a fejlődésre hivatkozva és a várható nagy költségekkel ijesztgetve mindenáron el akarják kerülni a határértékek jelentős csökkentését. A másik oldalon az épületbiológusok, természetgyógyászok, és az orvosok egy csoportja áll, akik tapasztalataik és jelentős számú tudományos tanulmány alapján a határértékek csökkentését sürgetik. Véleményük szerint a jelenlegi határétékek csak a termikus hatást veszik figyelembe, és az ipar érdekeit szolgálják. 

Az embert érő elektroszmog, elektromágneses terhelés napről napra nő!

Az elővigyázatosság elve alapján a legjobb védekezés a megelőzés.
A fő veszély ott leselkedik, ahol a legtöbbet tartózkodunk. A védekezés a hálószobában, a gyerekszobában, a munkahelyünkön a legfontosabb. Életünk nagy részét, harmadát a hálószobánkban töltjük. Az alvás során a test regenerálódik, pl. a mély alvási fázisban az agy elektromágneses hullámai 15-20 Hz-ről 3 Hz-re csökkenek. A mesterséges biológiailag nem hasznos frekvenciák állandó hatása negatívan hat a sejtekre, az idegrendszerre.

Igazán pihentető alvás csak elektroszmogtól mentes környezetben lehetséges.
 
Otthonainkban az elektromos, mágneses tereket tartsuk a lehető legkisebb értéken.
Mi legyen a cél?
A cél a lakókörnyezetünkben az embert érő terhelés minimális szintre való visszaszorítása, amivel elkerülhetjük a különböző tünetek, betegségek kialakulását. Legjobb védekezés a megelőzés!

Tegyen fel magának pár kérdést!
- Fejfájás, migrén kínozza, amikor órákat tölt a számítógép előtt?
- Úgy érzi, felmelegedett a füle egy hosszabb mobiltelefonálás után?
- Alvás helyett álmatlanul forgolódik éjjelente az ágyába?
- Gyermeke hyperaktív, dekoncentrált, nem tanul megfelelően?
- Félti a túl sokat mobiltelefonáló családtagjai egészségét?

 Ha e kérdések közül Ön akár egyre is igennel válaszolt, akkor itt az ideje, hogy megismerje az EnergyLife elektroszmog harmonizáló termékeit!
 Az utóbbi negyven évben az elektroszmog terhelés több mint 300 százalékkal megnőtt! Az elektromágneses mező (EMF) élettani hatásait kutató orvosok mára bebizonyították, hogy a modern híradástechnikai és mobilkommunikációs eszközök jóval veszélyesebbek az egészségre, mint ahogy azt a gyártók elismerik!
Az EnergyLife cég kutatói olyan termékeket fejlesztettek ki, melyekkel Ön megóvhatja saját és családtagjai egészségét, és közben nem kell lemondaniuk a megszokott kényelmükről!

Két találmány, mely megvédi Önt és családját az elektromágneses mező EMF) káros hatásaitól!
 
EnergyLife EMF-harmonizáló chip
Gépjárművekhez, Laptopokhoz, PC-monitorokhoz, televíziókhoz,Mobil- és cordless telefonokhoz.
A használat egyszerű:
Ragasszon chip-et minden készülékére! (Felhelyezés előtt a felületet tisztítsa meg!) Készülékének működése nem módosul! És nem csak a háztartásban, hanem gépjárművénél is használhatja. Ott is védheti magát, ha a kormányrúdra egyet (lényegtelen, hogy alulra vagy felülre), a hátsó ajtók által eltakart karosszériaívre pedig még 1-1-et felhelyez (nagyjából az autó övvonalára). Az EMF-Harmonizáló úgy segít Önt védeni, hogy harmonizálja az elektromágneses mezőket.

EnergyLife Épület-harmonizáló
A munkahelyünk, iskolánk, otthonunk falait behálózó, és feszültség alatt lévő vezetékek EMF sugárzását harmonizálja, közömbösíti. Egy tetszőleges konnektorba helyezve, életterünket hosszú évtizedekig biztonságosabbá teszi! 


Az elektroszmog csökkentésével mindenképpen csak nyerhetünk!
Az elektroszmog csökkentésének sok nyertese van.
• Az emberek visszanyerik vitalitásukat
• Az emberi szervezetet érő káros terhelés csökken.
• A munkaadók kevesebbet betegeskedő, jobb teljesítő képességű munkavállalót kapnak.

Energia kártya!

Élelmiszereink minősége, étrendünk sokfélesége nem csak a fizikai kondíciónkat határozza meg. Ezek a tényezők lényeges szerepet játszanak egészségünk és fittségünk fenntartásában - egészen az igen magas kor megéléséig. Többet erről a Táplálékkiegészítők fejezetben olvashat.
Az EnergiaKártya segítségével élelmiszereink minősége jobbá válhat. Helyezze az ételt néhány percig a kártyára. Határozottan érezni fogja, hogy az íze teltebb, selymesebb, egyszóval intenzívebb lett. Ezen kívül a kártya segítségével az élelmiszerek emberi fogyaszthatóságának ideje jelentősen elnyújtható, hiszen azokat hosszabban képes friss állapotban tartani. Végezzen el egy tesztet: helyezze el kártyáit a gyümölcsöstál alá, a hűtőgépbe, az italrekeszbe, stb., és már percek múlva érezhető lesz az ízek javulása, finomodása. Már egyedül ez a tényező meggyőzi Önt arról, milyen fontos az EnergiaKártya vitalizáló képessége!


A sugárzás védőkkel kapcsolatban bővebb információt, tájékoztatót elérhetőségeimen kérhetsz.


Szeretettel és fénnyel
Ildikó
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése